1. Aréna pro SPŠS a SOU - 11.10.2016

ARÉNA pro SPŠS a SOU

Projekt Koordinuj.cz uspořádal dne 11.10. 2016 první Arénu, která byla určená pro SPŠS a SOU. Této akce se zůčastnilo 200 studentů, kteří byli reprezentanty tří škol (STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ JOSEFA GOČÁRA, STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ STAVEBNÍ BENEŠOV a STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ MĚLNÍK).

Arénu záhájil garant projektu Koordinuj.cz, ČVUT v Praze, Fakulta stavební. Přednášelo se současně ve dvou posluchárnách, kde se prezentovaly společnosti BEST a.s. a LIEBHERR - STAVEBNÍ STROJE CZ s.r.o. Odpolední část byla zaměřena na praktickou ukázku ovládání stavebního stroje LIEBHERR - STAVEBNÍ STROJE CZ s.r.o. a soutěž pro studenty. Děkujeme společnosti Würth spol. s r.o., která do soutěže věnovala hodnotný dar "hodinky" pro každého výherce z dané školy.

Součástí Arény byla také fyzická ukázka "modelu RIO", tedy model vodní slalomové dráhy na Olympiádě v Brazílii, který je součástí vědeckého výzkumu Katedry zdravotního a ekologického inženýrství z ČVUT v Praze, Fakulty stavební.

Za kolektiv Koordinuj.cz děkujeme zůčastněným školám, garantovi a partnerským firmám, které vdechly život do první Arény projektu Koordinuj.cz určené pro SPŠS a SOU. a již nyní se těšíme na shledání u další arény.

Články a vyjádření zastoupených partnerů a škol:
BEST, a.s.
LIEBHERR - STAVEBNÍ STROJE CZ s.r.o.
SOUS Benešov

Ing. Marie Gallová - PR a marketingové oddělení, Fakulta stavební, ČVUT v Praze
Fakulta stavební ČVUT se jako odborný garant projektu Koordinuj.cz zúčastnila akce Aréna SPŠ stavební Gočár. Program dvou významných stavebních firem fakulta doplnila ukázkou modelového výzkumu umělých slalomových drah, který probíhá na fakultě ve Vodohospodáském experimentálním centru. Model o rozměru 2,6 m x 1,0 m je ukázka části dráhy pro vodní slalom z Olympijských her v Riu 2016. Na místě ke studentům hovořil Ing. Jiří Procházka, autor modelu a vědecký pracovník, který se podílel na výzkumu modelu pro RIO 2016 a v současné chvíli pracuje také pod vedením doc. Jaroslava Pollerta, Ph.D. na modelovém výzkumu pro Tokio.
Fakulta stavení ČVUT pro účastníky Arény připravila fotografickou soutěž o ceny. Fotografie FSv, ČVUT v Praze

Fotografie z akce: